Duurzaamheid

Giordano en duurzaamheid

Giordano en zijn team zijn zich er van bewust van dat de kledingindustrie een grote impact heeft op ons milieu. Omdat Giordano het erg belangrijk vindt dat wij allen een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu, hebben wij de missie: Het gezamenlijk werken aan het verbeteren van de wereld en arbeidsomstandigheden in de modebranche. Om te zorgen dat deze missie ook daadwerkelijk effect heeft streeft Giordano ernaar om alle bedrijfsprocessen te verduurzamen. Hierdoor kan er duurzamer geproduceert worden, wat resulteert in een grote bijdrage aan een betere wereld.

Wij geloven dat het verbeteren van onze herenkleding begint bij een goede samenwerking. Zo worden alle fabrieken met wie wij samenwerken maandelijks gecheckt of de arbeidsomstandigheden in orde zijn want de veiligheid van de medewerkers moet gegarandeerd blijven. Wij hebben er specifiek voor gekozen om samen te werken met fabrieken die gevestigt zijn in Europa. Hiermee beperken wij de impact van het tranport op het milieu. Wij denken samen met onze fabrieken na over het gebruik van de duurzaamste en hoogwaardigste stoffen wat resulteerd in minder afval. . Als een van de weinige modebedrijven belooft Giordano dat zij alle bedrijfsprocessen blijven optimaliseren, denk hierbij aan productie methodes en materiaalkeuzes. Β 

Het optimaliseren van deze processen vertaald zich door in tijdloze ontwerpen, waarvan de kwaliteit veel langer mee gaat. Hiermee bewijzen wij dat je ook op een veilige manier de mooiste en hoogwaardigste collecties op de markt kan brengen. Alle kledingstukken die Giordano produceert zijn handgemaakt door ambachtlieden die trots zijn op het vakmanschap wat zij leveren.

Last but not least:Β  Onze fabrikanten ondergaan jaarlijks inspectie van andere international merken en hebben hebben de volgende certificaten ontvangen: (ISO9001-2008/SA8000/EMS/GOTS/OKETEX)

Door op deze wijze samen te werken komen wij steeds dichter bij ons doel: Een betere en schonere wereld! Door het dragen van Giordano, werk jij als consument ook mee aan dit proces. Want een betere wereld hebben wij zelf in de hand! Jij helpt toch ook mee?

Wil je meer informatie over onze initiatieven op het gebied van duurzaamheid? Neem dan contact met ons op: info@giordano.eu.